Ziua Justiției Penale Internaționale și reuniunea Consiliului Afaceri Externe

20 iul. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 718

Despre

  • Celebrarea Zilei Justiţiei Penale Internaţionale
  • Reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ziua Justiției Penale Internaționale

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe a fost publicat un comunicat cu privire la celebrarea Zilei Justiției Penale Internaționale.

Ziua Justiției Penale Internaționale fost celebrată la 17 iulie, această dată reprezentând un moment istoric, adoptarea Statutului de la Roma al Curții Penale Internaționale (17 iulie 1998).

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Cu această ocazie, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a precizat următoarele:

Ziua Justiției Penale Internaționale reprezintă un prilej de reflecție asupra semnificației și însemnătății dreptului internațional pentru evoluția societăților moderne și de reconfirmare a angajamentului comunității internaționale pentru justiția penală internațională, ca ideal comun și instrument pentru combaterea impunității pentru crimele cele mai grave. România este un susținător ferm și constant al Curții Penale Internaționale și al justiției penale internaționale, în ansamblul său. Îmi doresc ca astăzi să onorăm și memoria ilustrului diplomat și jurist român Vespasian Pella, unul dintre fondatorii dreptului internațional penal, care a pledat încă din perioada interbelică pentru  înființarea unei  jurisdicții penale internaționale cu caracter permanent în sprijinul păcii și stabilității în lume”.

 

De asemenea, în comunicat se mai arată faptul că, în domeniul Justiției Penale Internaționale, România a inițiat, în colaborare cu Spania, un proces de reflecție cu privire la crearea unei Curți Internaționale împotriva Terorismului, destinată combaterii și prevenirii acestui fenomen, prin folosirea eficientă a instrumentelor de drept internațional. Astfel, este confirmat și consolidat profilul României de susținător al justiției penale internaționale.

 

 

Reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe a mai fost publicat un comunicat de presă privind participarea ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (CAE).

Reuniunea are loc luni, 20 iulie 2015, la Bruxelles.

În cadrul reuniunii vor fi abordate următoarele subiecte din spațiul Orientului Mijlociu și Africii de Nord: dosarul nuclear iranian, stadiul procesului politic din Libia, situația din  Tunisia și rolul Uniunii Europene în cadrul Procesului de Pace din Orientul Mijlociu.

De asemenea, miniștrii evaluează stadiul implementării Planului de Acțiune al UE privind drepturile omului și democrația pentru perioada 2015-2019.

În comunicat se mai prevede faptul că, în cadrul dejunului de lucru, șefii diplomațiilor europene vor dezbate cu privire la sprijinul UE pentru Tunisia în domeniile social, economic, politic, de securitate, în prezența premierului tunisian Habib Essid și a ministrului de externe Taïeb Baccouche.

În sfârșit, se menționează faptul că Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate Federica Mogherini va informa despre rezultatele Conferinței privind finanțarea pentru dezvoltare de la Addis Abeba (13 iulie 2015), precum și despre discuțiile din cadrul UE în pregătirea summit-ului ONU din marja sesiunii de deschidere a celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale, din septembrie 2015.

 

Pentru a vedea respectivele comunicate de presă vizitați site-ul Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).

Ziua Justiției Penale Internaționale și reuniunea Consiliului Afaceri Externe was last modified: iulie 20th, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter